Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Avhengig av rivo

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har misbrukt rivotril i 1 mnd fast, tar alt fra 1-5 piller annenhver dag noen ganger kan jeg vente lenger før jeg tar noe som f.eks 4 dager uten men likevel merker jeg effekten. Er dette farlig? Hva skjer med kroppen om jeg fortsetter bruken? Om jeg slutter helt, hvor lang tid vil det ta før jeg slutter å merke effekten?

Kvinne, 19 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det er normalt at du merker effekt selv flere dager etter at du sist tok Rivotril – en enkeltdose kan ha effekt i ca. 1-3 døgn, muligens også lengre enn som så dersom det er snakk om større inntak. Så det er ikke farlig i seg selv. Dersom du slutter helt, vil du altså sannsynligvis slutte å merke effekten etter 3-7 dager, grovt regnet.

Men – det du bør være klar over, er at Rivotril kan være sterkt vanedannende. Du spør om hva som skjer med kroppen dersom du fortsetter bruken, og et sannsynlig svar på det, er at kroppen utvikler avhengighet. Det betyr at dersom du slutter å ta Rivotril – og du etter hvert merker at effekten går over – vil du føle deg veldig dårlig, både fysisk og psykisk. Det er dette som kalles abstinens, og abstinens er veldig normalt for denne typen medikamenter. Jo før du slutter å bruke Rivotril, desto mildere vil sannsynligvis abstinensene bli – men uansett bør du unngå å slutte brått, og heller trappe ned bruken gradvis og forsiktig, i et tempo som føles overkommelig for deg.

Se gjerne vår guide Hjelp til å slutte med benzodiazepiner dersom du trenger noen generelle råd.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.