Hei
Ble stoppet av politiet for å ha røyket hasj i mars, de beslagla førerkortet for 3 uker og fikk det tilbake fordi de ikke fant noe i blodet. Jeg var ikke påvirket når de stoppa meg men hadde brukt speed 24 timer før de stoppa meg. Så spørsmålet mitt er nå, hvor lenge kan amfetamin være aktiv/effekten ? La oss si 0’7 gram på lørdag og du blir stoppet på mandag ettermiddag? . Nysgjerrig,,, stemmer det at politiet sjekker kun det de har mistenkt deg for, eller ser de etter andre ting også?( I blodet )

Kvinne, 26 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Hvor lenge amfetamin kan sees i blodet avhenger av hvor mye du tok, din forbrenning, samt styrkegraden/renhetsgraden på amfetaminen. Men ifølge tall fra Oslo Universitetssykehus vil 50 mg ren amfetamin tilsvare en promille under 0,2 etter 16-28 timer. Ved inntak av 100 mg øker dette til 24-44 timer.

Normalt vil politiet teste for alle de vanligste rusmidlene, altså ikke kun det de mistenker deg for.