Hei. Jeg har fått diagnosen ACOS. Bruker Relvar og Spiriva som fast medisin og bruker Zyrtec hver dag . I pollensesongen har jeg økt fra 10 mg Zyrtec om dagen til 50 mg. Fordeler dosen jevnt utover dagen.Er ekstremt overfølsom i luftveiene om sommeren. Har ikke fått påvist pollenallergi, men mine plager skyldes yrkessykdom. Er det farlig med 50 mg Zyrtec pr dag over en 5 måneders periode.? Grunnen til at jeg økte dosen var at jeg hostet på meg navelbrokk i fjor. Det eneste som døyver hosten for meg er kombinasjonen Spiriva og Zyrtec, og når det er som verst heller jeg i meg et par shot med Jegermeister også. Er redd for at dette misbruket kan gå utover indre organer. Har ikke fortalt legen min om overdosen med Zyrtec.
Mvh anonymisert.

Kvinne, 48 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Vi i RUStelefonen er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi råd om dette. Vi vil anbefale deg å snakke med legen om hosten din slik at dere kan finne en bedre løsning.

I Felleskatalogen finner du forøvirg informasjon om blant annet dosering, forsiktighetsregler og overdosering.