Jeg lurer på hvor mye paracet er farlig, dere oppgir ett tilfelle med og ett uten alkohol i bildet.
min nyskerighet er ikke tilfredsstilt

Mann, 28 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Årsaken til at du ikke kan få et presist tall for hvor høy dose som er farlig, er fordi vi mennesker tåler forskjellig mengde Paracet. Altså vil hva som er en farlig dose variere fra person til person. I tillegg postes disse spørsmålene slik at alle kan lese dem, og vi ønsker ikke å gi noen brukerveiledning i hvordan de kan oppnå en dødelig dose.

Det vi kan si er at 4 gram normalt regnes som maksimal dose i en 24-timers periode. Ønsker du mer informasjon kan du lese i Felleskatalogen, eller snakke med legen din. Har du tatt mer enn anbefalt mengde Paracet må du kontakte Giftinformasjonen(22 59 13 00), eller AMK 113.