Tesofensine

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!
Jeg har levert inn noen bokser med kosttilskudd på apoteket. Produktet heter Tesonfensine og skal være et slankemiddel. Apoteket påstår det er narkotika. Har ikke svart dem enda. Hva skal jeg gjøre og svare. Vil jo ikke risikere å bli anmeldt.

Mann, 62 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Tesofensine regnes som et legemiddel, men har ikke markedsføringstillatelse i Norge. Tesofensine tilhører en kjemisk gruppe som heter phenyltropaner og vi kan ikke se at den er oppført på narkotikalisten, men det er mulig at det regnes som et kokainderivat. Trenger du å få bekreftet statusen på dette virkestoffet vil vi anbefale deg å kontakte Statens legemiddelverk.

I Norge er det ikke lov å privatimportere legemidler. I utenlandske nettbutikker kan du også finne «kosttilskudd» som også inneholder legemiddelstoffer. Kanskje det var derfor du fikk inntrykk av at det var et kosttilskudd? Du kan lese mer om reglene for privatimport av hos Statens legemiddelverk.

Vi er usikre på hva det er du skal svare apoteket på. Vi vil ikke anta at apoteket trenger noe mer informasjon fra deg, med mindre du ønsker å få disse boksene tilbake. Det enkleste er nok å bare la apoteket beholde disse boksene.

 

 

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.