Jeg drakk en flaske hvin rundt 48 timer før jeg skulle ta en urinprøve. Prøven på testen er ikke klar enda. Men jeg lurer på om denne urinprøven vil slå ut på noe som helst. Jeg er tatt ut på landslaget i gatefotball for frelsearmeen. Vi må ha en dokumentert ren urinprøve før første landslags-samling som er torsdag den 02/05-19. Svaret på urinprøven får jeg ca en uke etter jeg tok den. Så jeg er fullstendig i tenkeboksen nå. Må jeg eventuelt ta en ny urinprøve. Og da må det så klart være et hurtigsvar på urinprøven. Håper det kan komme et svar her, som gjør at jeg finner en løsning på dette. Akkurat som tankekaoset på dette har gått litt ut over nattes-søvnen min nå. Googlet i hytt og pine på nettet nå.

Mann, 36 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Alkohol kan normalt påvises i blodet i noen timer etter inntak, og i urinen i opptil et døgn etter siste inntak. Det finnes også andre  analysemetoder for påvisning av alkohol i urin og blod. Du kan lese mer om de ulike analysemetodene på vår hjemmeside «Alkohol i blod- og urinprøver«.