Hei. Jeg er en kvinne på 50 år , jeg har utviklet opiatavhehighet på grunn av sykdom. Tar 80 -100 mg ozynorm , 15 mg valium og 22.5 (7.5 x 3) imovane. Det er grusomt å være avhengig av så mye medisiner. I og med at jeg har en del helsemessige utfordringer og smertetilstander, så tror jeg vanlig avrusning blir tøft. Jeg har trappet med fra 150 mg ozynorm, til mellom 80-100 mg. Det er knalltøft. Er det noen som kan hjelpe til med en henvisning til avrusning i narkose? Må man betale alt selv? Mvh desperat kvinne

Kvinne, 50 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

I følge Helsedirektoratet frarådes avrusning i narkose. Dette er fordi avrusning under narkose (UROD: ultra-rapid- opioid detoxification) har vist risiko for alvorlige utfall inkludert død. Du kan lese mer om dette i de Nasjonale retningslinjene for avrusning.

Vi kjenner ikke til noen steder i Norge som tilbyr avrusning i narkose, men ta kontakt med legen din så kan dere undersøke hvilke tilbud som kan være tilpasset din tilstand.