Hva er den billigste narkotikaen i landet.

Mann, 99 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det er vanskelig å gi et presist svar på det spørsmålet, ettersom priser på narkotika vil variere fra sted til sted, fra tid til tid, og ut ifra kvaliteten på stoffet. I tillegg finnes det også ulike metoder for hvordan man skal definere pris – det kan f.eks. være snakk om pris per gram, pris per brukerdose, eller andre ting.

Det enkleste er nok å snakke i form av pris per brukerdose, men også der er det flere problemer – ofte vil det jo være ulike definisjoner på hva som utgjør en brukerdose, ettersom noen personer trenger større mengder av et stoff for å oppnå lik effekt. Derfor er det også vanskelig å gi en presis fasit. Men det første vi kommer på er Rivotril, som noen ganger selges såpass billig som 10 kroner per stykk. Om man ikke er vant til å bruke Rivotril, regnes én tablett som mer enn nok for en brukerdose.