Ryddet på rommet til min sønn på 17 år og fant hasj i en liten eske . Er det noen vi kan kontakte som kan snakke med han om farer og om en dårlig retning han går? Jeg er alenemor til to ungdommer, når jeg snakker med han om dette er jeg redd han ikke-streikende det alvorlig nok.

Kvinne, 48 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Vi har forståelse for at dette kan være et vanskelig tema å snakke om. Derfor har vi laget en guide til hvordan du kan snakke med noen om deres cannabisproblem.

Det kan være veldig frustrerende å oppleve at han ikke tar dette på alvor, eller forstår konsekvensene av det han gjør. Det er imidlertid sjeldent veldig effektivt å forsøke og overtale ham til å slutte ved å ramse opp mulige konsekvenser.

Her følger noen tips for kommunikasjon med en som bruker cannabis:

I tillegg til å snakke med ham selv kan dere søke hjelp. Du kan for eksempel ta kontakt med utekontakten der dere bor. De har rådgivningstjeneste både for ham og for deg. De kan også henvise videre ved behov. Et annet alternativ er å ta kontakt med kontaktlærer eller sosiallærer på skolen.