Hei. Jeg er alkoholiker, og har fått hjelp flere ganger gjennom ulike innstitusjoner. Men nå har jeg blitt kontaktet av en kvinne som sier hennes mann ønsker hjelp med sitt alkohol problem. Jeg prøver å finne en annen alkoholiker som kan snakke med han på arabisk, slik at det ikke blir noen flere misforståelser. Jeg går i både NA og AA grupper. Men jeg har ikke funnet noen innenfor AA i Bærum som kann hjelpe. Har dere noe telefonnummer han kan ringe for å få hjelp? Jeg har bedt han om å ta dette gjennom sin fastlege, men han sier han har et kommunikasjonsproblem. Tror det kan og være mye skam, da han er Islamsk religiøs.

Mann, 49 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Dere kan spørre AA sin infotelefon om de har grupper som tilbyr samtaler på. eller har medlemmer som snakker arabisk. Dere kan også se på de ulike behandlingstilbudene på Helse Norge. Dersom han har problemer med å kommunisere med fastlege, kan han enten ta med seg en tolk dit, eller snakke med ruskonsulent i kommunen/Nav om hjelp til henvisning. Nav har tolketjeneste og henvisningsrett.