Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Møter for rusmisbrukere

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg bor i Ålesund og prøver å finne alternativer til NA møte for min mann da det ikke finnes et tilbud om dette her. Kun i Molde og det er på et tidspunkt mannen min ikke rekker å komme seg dit pga jobb. Finner kun møter for alkoholikere…

Kvinne, 31 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Dessverre er det riktig som du sier – i Møre og Romsdal fylke er det per dags dato kun NA-møter i Molde. Dessverre er vi ikke kjent med noen selvhjelpsgrupper som er aktive i Ålesund per i dag, men kanskje vil du finne noen nyttige opplysninger ved å kontakte kommunens seksjon for psykisk helse og rustiltak. Det kan hende at de sitter på en bedre oversikt over lokale selvhjelpstilbud enn hva vi gjør. Selvhjelp Norge tilbyr grupper for ulike typer livsstilsproblemer, også i Ålesund. Vi anbefaler at du kontakter dem, og forhører om deg om de har eller planlegger grupper nå.

Dersom ingen av disse tilbudene møter behovene han har, kan han vurdere å be legen om henvisning til poliklinisk utredning (ved en DPS). Dette er i praksis regelmessig samtaleterapi om bruk av rusmidler. Noen ganger foregår dette én-til-én mellom brukeren og en spesialist, mens andre ganger foregår dette i form av mindre grupper. Merk at dette riktignok med stor sannsynlighet vil innebære at han må klare seg uten førerkort en periode, da det er standard prosedyre at førerkortet inndras midlertidig så sant man går i behandling for rusproblematikk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.