Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Brukt Sobril i 19 år, nå fått Vival

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har brukt Sobril 10 mg. i ca 19 år. Tatt en når jeg står opp og en når jeg legger meg. Nå er det ikke mulig å få Sobril, jeg har derfor fått Viva 5 mg i stedenfor. Da jeg ikke fikk Sobril, (gikk uten i ca 2 dager), ble jeg veldig dårlig. fikk isninger i hodet, veldig kraftig tinitus, susing i hodet (har tinitus, men det ble verre, det blir det hvis jeg ikke får sove), frysninger og skjelvinger i kroppen og kraftig hjertebank. Sov ikke, selv om jeg tok sovetabl. (sliter veldig med å få sove). I går tok jeg Vival for første gang. 5 mg. Tok en ca kl halv ni på kvelden og en i 2 tiden på kvelden. I dag har jeg kun tatt en, tok den ca kl 14.00. Jeg har fått kraftig hodepinne, sov ikke ett sek. natt til idag, tiltross for at jeg tok 2 sovetalb. på tilsammen 15 mg. Måtte tidlig opp, turde ikke ta noenting, før jeg kom hjem igjen ca kl 14.00. Jeg prøvde å sove litt, men har hatt vanvittig hodepinne, har det enda, ( har tatt noen Paracetter, men det hjelper ikke). Jeg er dårlig. Skal prøve å legge meg nå, men får sikkert ikke sove. Dette er veldig dumt for meg, da jeg trener hver dag, ca 2-3 timer. Jeg er utdannet personlig trener. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Er veldig fortvilet. Synes ikke Vival har noen som helst virkning, iallefall ikke positivt.

Kvinne, 54 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Sobril og andre benzodiasepiner skal trappes ned for å unngå abstinenser ved avslutning. Hvis du sluttet uten nedtrapping er det ikke rart at du ble dårlig som følge av abstinenser. Vi i RUStelefonen er ikke medisinsk helsepersonale, derfor råder deg til å ta kontakt din fastlege for oppfølging og hjelp videre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!