Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Selger- medisinene fungerer ikke

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei
Jeg har slitti med å sove og være rolig i kroppen i alle år. Jeg bgynte med imovane når jeg var syv år, og nå er jeg 44. Det vil jo automatisk si at jo lengre tid du har gått på det her jo mer tåler jo kroppen også. I dag går jeg på stilnoct, sobril, og nozinan. Eneste problemet er at det ikke fungerer, før jeg evt må ta mer enn anbefalte dose. jeg prøver å snakke med lege om det her, men legen er ikke så veldig lydhør og virker mer som om det er er viktig og redde sitt kinn, enn å hjelpe pasienten. Det kan jo ikke være sånn at enhver satt dose passer til pasienten, dette må vel gå litt på vekt, str, hva man er vant til å ta ta osv. Jeg trenger hjelp her og håper dere kan hjelpe meg

Mann, 44 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Problemet med denne typen vanedannende medisiner er at kroppen etterhvert får toleranse for den dosen du står på, og fordi kroppen bli tilvendt dosen får du dårligere effekt. Øker du dosen vil du få bedre effekt i starten, men etterhvert vil kroppen også venne seg til den nye doseringen. Vi vet ikke hvorfor legen din ikke ønsker å øke doseringen din, men det å øke dosen hver gang effekten begynner å avta er ikke nødvendigvis en god varig løsning.

Snakk med legen din og be legen forklare deg hvorfor hen ikke vil øke doseringen din. Hør også hvilke andre alternativer legen da kan tilby. Føler du ikke at du blir hørt kan du enkelt bytte fastlege på denne siden hos Helsenorge.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!