Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Forslag på medisiner som jeg kunne foreslått endret

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har dessverre flere sykdommer/problemer. Den senere tiden har det blitt enda vanskeligere å håndtere. Kort sykehistorikk: MIGRENE siden ca. 16-17 års alder (snitt 1-2ganger pr uke). Lite medisinering (bare Paracet). Økte Migreneanfall ved 22 års alder til 3-4 ganger pr uke og økt Paracet bruk (6 daglig) 3 år senere ble anfallene kraftigere, etter sykehusbesøk og fastleges beskrivelse ble Paralgin forte anbefalt. I ca 15 år benyttet jeg i snitt 8 paralgin pr. dag i snitt (minst 5 dager i uka.) Reduserte forbruket noe i forsøk på å kutte ned, og brukte ca 50 stk pr. mnd. frem til ca 42 års alder.Så var neste skritt å forsøke å redusere forbruk av paralgin til max 30 pr. mnd. Fra ca 44 års alder skjedde noe med ryggen, og etter noe tid klarte jeg ikke å gå annet enn med gåstol. Etter flere mndr. fikk jeg beskjed om at jeg måtte opereres for prolaps. PS! Migrenen hadde jeg fortsatt kraftig, og hadde blitt 50% ufør pga dette året før. Ryggplagene startet opp igjen ca. 4 år etter første prolaps, omtrent på samme sted. Etter nye 3-4 år måtte jeg opereres for en ny prolaps. Da ble det tatt bilde av hele ryggen og det ble da konstantert at ryggen var skjev (medfødt) og det var det som gjorde at det ble produsert prolapser. Fikk da beskjed om at dette ble siste ryggoperasjon som kunne utføres. Jeg har etter hvert fått mer smerter i og fra ryggen (bena),ikke så kraftige som før operasjonene. Dette har resultert i at bruk av paralgin (som jeg de siste årene har forsøkt å begrense til 20-25 pr. mnd. og noe Paracet i tillegg innimellom (30 stk) ikke hjelper meg nok, spesielt gjelder dette Paracet som er for dårlig.
Dessverre har jeg fortsatt hodesmerter (migrene med synsforstyrrelse, ca 2 anfall pr uke, men i tillegg så godt som daglige smerter som siger innover meg fra jeg våkner eller fra jeg har vært våken i 1-3 timer. Disse varierer fra 6-9 timer omtrent hver dag.
I en alder av 55 år fikk jeg et hjerneslag, men etter god reab. fungerte jeg tilfredsstillende etter ca 6 mnd.
Som nevnt ble jeg 50% sykemeldt tidligere, og fra1965 ble jeg 100% sykemeldt.
I år (Juni) fikk jeg etter flere legetimer og undersøkelser på Ullevål Universitetssykehus min hittil siste diagnose, Levy-Body Demens. Er i tidlig utvikling, men har merket endringer de siste månedene.

Ville vært takknemlig hvis jeg hører fra deg. Jeg benytter følgende medisiner: Effexor, Assasantin, Atorvastatin. startet med Exelon plaster og skiftet til tabletter men fikk eksem og stadige hodesmerter (enda mer enn vanlig).

Hvis mulig hadde det vært fint om det er forslag på medisiner som jeg kunne foreslått endret/benyttet i mine utfordrende hverdager ovenfor min fast lege
Takk for oppmerksomheten.

Med vennlig hilsen
NN

Mann, 66 år fra Buskerud

(Spørsmålet er anonymisert. Red.) 


RUStelefonen svarer:

Vi forstår at du gjerne vil ha innspill på medisineringen din. Det kan vi dessverre ikke gi. Vi er ikke helsepersonell. De som er best skikket til å hjelpe deg, er de som allerede kjenner situasjonen. Du kan snakke med dem om alternative medisiner for smerter. Når det gjelder din (siste) diagnose, bør du konferere med legen din (ev. i samråd med Ullevål Universitetssykehus) om å finne et tilbud som spesialiserer seg på denne typen demens.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.