Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Bivirkning av sentralstimulerende

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg har nylig blitt henvist og fått time hos dps for start/prøving av sentralstimuletende medisiner etter jeg ble utredet for ADHD. Dette skjer ikke før neste år. I eksamenstiden har jeg fått medisiner av en venninne, noe som har hjulpet meg enormt med konsentrasjon og impulskontroll. Jeg har tidligere slitt litt med angst og mild depresjon, så er litt redd for eventuelt bivirkninger da jeg har blandet forskjelle medisiner. Jeg har tatt Ritalin 20, Concerta 36 og elvanse30, ikke samtidig, men en vilkårlig tablett hver dag i litt over en uke. Har ikke merket noen unormale bivirkninger enda, men er redd tukler med psyken da de har forskjellige virkestoffer og mengder. Mitt neste spørsmål er om jeg bør informere på dps at jeg har prøvd medisinene fra før, da det er ulovlig. Takk for svar!

Kvinne, 21 år fra Sør-Trøndelag


RUStelefonen svarer:

All bruk av medisiner kan gi bivirkninger. Vanlige bivirkninger for denne typen medisiner er blant annet kvalme, hodepine, økt hjerterytme, søvnplager, depresjon og angst. Det er ikke slik at alle opplever slike bivirkninger, men siden du har slitt med både angst og depresjon vil vi råde deg til å være forsiktig med å ta slik medisin på egenhånd. Du kan lese hele listen med mulige bivirkninger på Felleskatalogen.no.

Det er likevel bra at du til nå ikke har merket noen bivirkninger, og samtidig opplevd godt utbytte av medisinen. Det kan jo tyde på at det kan være en god løsning for deg på sikt. Du må selv vurdere om dette er noe du vil fortelle DPS om, men det vi kan informere om er at all illegal bruk av medisiner/narkotika kan gjøre det vanskeligere å få ADHD-medisiner.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.