Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Stigmatisert Pålakt av NAV Er Rusmissbuker Trakkasert

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. jeg sa til Dr NN jeg røkte mye hasj i ungdommen. 30.År tilbake Nå en sjelden gang. Da fikk jeg brev fra NAV.Pålegg om urinprøver. Jeg sa til Dr NN. Betryr dette at jeg ikke kan røyke en joint med venner i helgen. Hann svarte nei ikke noe problem. Så urinprøve positiv. 5.Uker etter røykt en sigarett. Ny test. 4.Uker etter den ene «NY» Positiv prøve. Skal ikke ett vært rusmiddel vurderes opp imot et forbruk i alkohol. Betyr jo at urinprøver er kun Stigmatiserende. 1Fl Rød vin X4 i året er alkoholiker da!!! Jeg sier til legen jeg har diagnose narkolepsi. Hann omformulerer til misstanke sykisk syk sender det til NAV. Har påført mei ett hælvete i 5.År Burde jeg anskaffe mei Heroin får tilfredsstille NAV. Psykisk destruering har jeg opplevd hær. verste tenkelige helvetet. Jeg har allsidig hatt rusproblem, men tok mei i det får 30År siden at jeg ikke fungerte brukte da daglig en periode. Er det ulovlig i Norge og ha god selvdisiplin, selvinnsikt, respekteres selv om det ikke er den fordømte alkoholen mann nyter om det er festlig anledning en sjelden gang. Altså med 11. Sigaretter i året har jeg et år med positiv prøve og er narkoman. Drikker jeg 11. Flasker rødvin i året er jeg da alkoholiker, Ønsker ærlig oppriktig svar. Hadde legen rettmessig adgang til henge mei ut som narkoman. Dokumentforfalske min sjornal sende den til NAV. Dette gjorde det nærmest umulig få på plass rett diagnose. Fratok mei retten til sosial hjelp. NAV kjørte mei fullstendig i grøfta. Vi vet vi kann du er «Narkoman» Ønsket nesten jeg var det, da kunne jeg jo lakt mei inn. Jeg var tungt belastet kriminell i 25.År uten NAV og det offentlige og uten være narkoman, det er vist ulovlig i Norge være kriminell uten rus relatert, selv om jeg anser kriminalitet i sei selv såm en type avhengighet, jeg har vært ute av lenge uten hjelp får jeg kunne ikke få det siden ikke rusmisbruker. En sa du er jo dum bedere du bruker kokain eller Amfetamin er jo mye raskere ute av kroppen. Er det virkelig slik dere ser det!!! Det er uaktuelt siden skremmende vanedannende. Kriminaliteten hadde jeg raskere kunnet kommet ut av om vi hadde et tim på samme måte såm rus. Norske fengsler har mange med. AD/HD og Narkolepsi. De har kommet dårlig ut iforhold til skolegang og intigreringsproblematikk. Norsk Psykisk helse må ta sei selv i nakken. De som har den lidelse medesinering kurerer er ikke Psykisk Syke. Det er og stigmatisere og være nedsettende, Æreskrenkelse. Jeg hadde aldri fådt diagnosen min om ikke flyttet til Marbella 1999. Diagnose 2003. Flyttet tilbake til Norge 2011. Hadde ikke med dokumentasjon. Uthengt av. Dr NN 2013. «Misstanke Sykisk Syk. Meldte mei inn i Narkolepsiforeningen på Lørenskog 2015. Siden jeg viste jo om diagnosen min. 2016. Godkjent diagnose i Norge via. Spesialpedagog Bjærke og Psykiater Espen Anker. Har vært en fullstendig Psykisk destruerende vei og gå. Bare motgang og indirekte hælvete
Jeg sovnet i timen på barneskolen begjynte i 3.Kl Istedenfor 6.Kl Blev det Ungdomshjen med hybelhus. Det var posetift. Traff er lærer derfra. Sa ser det gådt bra med dei NN, nesten alle du gjikk sammen med er døde, jeg følte nesten tårer, hann så jeg ikke er heroinisten NAV ønsker jeg er. Hvordan kommer mann ut av et stigmatiserende hælvete. Må jeg bli Narkoman og avruses.

(Spørsmålet er anonymisert. Red.)

Mann, 50 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Vi kan ikke svare for hva legen din, psykiatrien og Nav gjør og sier.  Ta kontakt med NAV klage hvis du mener han har fått dårlig behandling eller med Fylkeslegen og ta opp din sak.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.