Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Skyte dolcontin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg har brukt å skyte dolcontin mye. Nå har jeg ikke brukt det på ca 4 måneder. Lurer på om hvis jeg nå skyter 100mg med Dolcontin, tar jeg da en overdose? Evt hvilken mengde mener dere er «trygt» å «starte» med?

Kvinne, 21 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

På generelt grunnlag vil vi fraråde injisering av oppløste tabletter. For det første kan uoppløste hjelpestoffer, som bindemidler, fyllstoffer og glattemidler, havne som partikler i lungene. Der kan de tette små blodårer og gi lungeemboli (blodpropp i lungene), eller medføre en lokal, kronisk betennelse. Det er dessuten fare for infeksjoner. Disse infeksjonene kan oppstå lokalt på stikkstedet, eller arte seg som sepsis (blodforgiftning) eller endokaritt (infeksjon i hjerteklaffene). Oppvarming vil ikke fjerne hjelpestoffene i tablettene, men kan bedre løseligheten noe.

Dolcontin er ett morfinpreparat som gir samme fare for overdose som andre opioider. Som sagt anbefaler vi deg ikke å injisere det, for slike preparater skal kun brukes i den mengden og på den måten som er bestemt av foreskrevne lege. Vi vet ikke hvor mye Dolcontin du vil tåle før du får overdose, og gir heller ikke den type brukerveiledning. Hvis du allikevel velger å gjøre det bør du velge en svært liten dose. Virkningen av opiater er svært avhengig av om du har opparbeidet toleranse for stoffet. Har du ikke det, vil selv små doser kunne gi overdose.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.