Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Ønsker råd om smertelindring

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har en datter som blir fulgt tett opp på universitetsykehus ang. nakke/ryggoperasjon , men sendte henne til smerteklinikk . Har gått der i snart 1 1/2. år, uten god smertelindring. De startet med Sarotex og mente dette var et bra valg pga hennes nakke/ryggskader. Pga bivirkninger, endret de dosen. 25 mg på Sarotex og 25 mg på Noritren. Hun har langt bedre søvnkvalitet, men denne dosen tar ikke hennes smerte- topper . Hun har ikke psykisk sykdom . Hun har aldri røykt og drikker ikke alkohol. Hun er svært forsiktig med smertestillende og venter alltid litt for lenge å ta Ibux og Paraseth i tillegg til Sarotex og Noritren. Det hjelper ikke på smertene. Universitetsykehuset har skrevet en anmodning om å prioritere denne pasienten, pga sterke smerter. Jeg som mor synes det er ille å se ei ung jente som har så store smerter. Hun er ikke typen til å misbruke noe som helst. Hun er meget forsiktig og engstelig for å ta tabletter som er uheldig på lang sikt. Men det må da finnes et godt alternativ som hun kan ta 2-3 ganger i uken når smertene er uutholdelige! Hun vil ikke at jeg skal mase, hun stoler på de som behandler henne.Derfor skriver jeg dette og håper de kan komme med tips ang smertestillende og om hun heller kan trappe ned på Noritren og Sarotex. Nevrokirurgen nevnte også at det kanskje måtte vurdere sterkere smertestillende. Hun vil jo kunne kjøre bil, men når hun er mest plaget, orker hun ikke kjøre bil eller gjøre noe som helst .Hennes plager er klar sammenheng av objektive funn. Ser at det er skrevet om Nobligan og Tramadol. Er dette noe som kan kombineres med Sarotex? Ønsker egentlig noen tips som hun kan ta opp med smertelegen. Eller har de sine regler og starter lavt og øker når alt annet er prøvd.

Kvinne, 26 år fra Telemark


RUStelefonen svarer:

Vi i RUStelefonen er ikke helsepersonell, og kan derfor ikke gi råd om medisiner til datteren din. Siden du ikke er fornøyd med oppfølgingen hun får på smerteklinikken vil vi anbefale deg å kontakte Pasient- og brukerombudet. De kan bistå deg med å gjøre en vurdering av saken, gi råd og veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.