Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Positiv prøve på morfin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Heisan. Får foreskrevet paralgin forte hos legen min og noen ganger npr jeg avgir urin prøver hos legen viser de ingen tegn til urelmessigheter mens andre ganger slår det ut som positivt på morfin. Under hele min periode på 10 måneder har dette skjedd 3 ganger og som verre er så skjer det alltid like før jeg skal avslutte prøvene mine. Vanskelig å ikke bli letter paranoid å tro at noen tukler med prøvene mine. Burde ikke fastlegen min vite at kodein omdannes til morfin når det nedbrytes i kroppen? og burde ikke legen min kontakte furst som analyserer prøvene mine for å få en fullstendig oversikt av analysen? sist men ikke minst,legen min fortellr meg at analysen jan skille mellom et inntak av kodein(paralgin forte) og morfin,men hvordan kan det da skje at når jeg inntar kodein 2 dager før siste prøve viser den intet utslg på kodein men et utslag på morfin. har ikke utilsiktet eller med viten og vilje inntatt morfin av noe slag så dette skjønner jeg absolutt ikke noe av. Hva kan jeg gjøre for å bevise min uskyld? eller er det slik her i Norge at du er definitivt skyldig og du har bare å finne deg i det. får ingen råd eller rettledning fra legen min for hvordan jeg bør gå frem. Er man ikke blind før man går igjennom en glassdør. Min psykolog skal snakke med psykiatrikeren på ARA som burde ha en noen lunde innsikt i dette her,men tålmodigheten min er tynnslitt og etter 10 måneder meg nålestikk og pisse i en kopp sp har jeg fått nok av å bli overvåket, Men for å være 100% klar i min tale,jeg har ikke inntatt noe som helst morfinpreparat under hele tiden jeg har tatt prøver,jeg har ikke motatt noen piller eller annet fra andre og jeg har ikke spist noe som jeg tror ville gitt et utslag på morfin(valmuefrø etc)

Mann, 49 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Viser til telefonsamtale med en av våre veiledere.

Ja, det stemmer at bruk av Paralgin Forte vil kunne gi utslag både på morfin og kodein på en urinprøve. Hvorvidt den kun slår ut på én av eller begge disse, kan variere. Som nevnt i telefonsamtalen anbefaler vi at du henvender deg til Fürst omkring dette, dersom fastlegen din ikke tror deg. Ved behov for ytterligere bistand kan du ta kontakt med Pasientombudet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.