Hei. Lurer på hvor mage mg subutex tat opp i døgnet.
MvH.
[redigert for å ivareta anonymitet, red.]

Mann, 38 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Dette kommer helt an på hvor mye Subutex man tar. Men generelt vil virkestoffet buprenorfin nå maksnivå i blodet ca. halvannen time etter inntak. Halveringstiden av Subutex er ca. 2-5 timer (ref. Felleskatalogen, avsnitt om egenskaper), selv om buprenorfin i prinsippet kan sitte i blodet i opptil et par døgn etter inntak ved større doser. At et stoff har en halveringstid på 2-5 timer betyr jo ikke nødvendigvis at det da tar 4-10 timer før det er helt ute av blodet; ofte brytes stoffer ned gradvis mer langsomt etter hvert som konsentrasjonen i blodet synker.

Håper dette besvarer spørsmålet ditt – hvis ikke er du selvsagt velkommen til å skrive inn til oss på nytt, og oppklare dersom vi har misforstått ditt spørsmål.