Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Mistet førerrett

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hallo 🙂 jeg har mistet førerrett da de nye reglene kom. Jeg melde frivillig til psykolog at jeg har/hadde førerkort da jeg var redd for disse nye reglene.. I og med at jeg har et tidligere russ misbruk. Fylkeslegen valgte å ta min fører rett. Selv om jeg ga beskjed om at jeg aldri har kjørt i russ på virket tilstand inkl Alkohol.. Jeg bryr meg om mine medmennesker det er galskap å bruke tunge maskiner ruset.
Problemet er jeg kommet ikke vekk fra prøvene.. Har tatt urin prøver i 2 år.. Fylkes legen mener nå at jeg må gå på prøver resten av livet.. Selv om jeg har 0 prikker aldri hatt noen bøter i trafikken uten on parkering. Blitt stopped en del ganger og avlevert prøve på stedet som sefølgelig var negativ! Kan jeg forfølges resten av livet uten Noe bevis??

Mann, 38 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Reglene for førerkort og rusmidler finner du i Førerkortveilederen. Vi vil anbefale deg å lese gjennom dem, slik at du kan se hvilke regler som gjelder for deg.

Vi synes det høres rart ut at du har fått beskjed om at du må ta urinprøver resten av livet dersom prøvene dine har vært rene. Hvis du opplever deg urimlig behandlet av lege og fylkeslege anbefaler vi deg å ta kontakt med Pasientombudet i Rogaland.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.