Hei!
Jeg er en gutt på 17 år som har gått på oxycontin i et drøyt år (september 2017). Dosen jeg gikk på var 5mg klokken 07:00, 10mg klokken 15:00 og 10mg klokken 23:00.
Jeg holder på å trapper ned; har fått plan av legen min.
Spørsmålet er:
Hvor mange dager må jeg vente med å drikke alkohol når jeg har trappet helt ned? Ta tenker jeg på hvor mange dager må jeg vente fra dagen jeg slutter helt med oxycontinen.

Mann, 17 år fra Sør-Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Når du har trappet helt ned og ikke lengre bruker noe OxyContin, antar vi at det vil være tilstrekkelig å vente ett-to døgn etter siste inntak før du drikker alkohol – så sant du ikke har andre plager som kan påvirkes av alkoholinntak. Vi vil likevel oppfordre deg til å snakke med legen din om dette, slik at hen kan gi deg veiledning som er tilpasset deg.