Har man et alkohol problem hvis man drikker mye alene på natta? Og at dette stadig gjentar seg hvis man har en dårlig dag?

Kvinne, 18 år fra Aust-Agder


RUStelefonen svarer:

Slik du beskriver alkoholbruket høres det ut som ett alkohol problem. Alkohol demper følelser, også de vanskelige følelsene. Noen bruker også alkohol til hjelp for å sove, og alkohol blir en form for selvmedisinering. Brukes alkohol på den måten kan det medføre avhengighet av alkohol, og skader som følge av det. Du skriver ikke hvem dette gjelder, om det er deg eller en du kjenner. Men, uansett synes vi at den som har problemet bør oppsøke hjelp før problemet blir større eller mer omfattende. Er personen under 23 år kan h»n kontakte Helsestasjon for ungdom i kommunen der h»n bor eller kontakte lege for hjelp. Du eller h»n er også vedkommende til å ta kontakt med oss på telefon 915 08588. Vi er en anonym tjeneste og er åpne mellom klokken  11 og 18 hver dag.