Hei 🙂 jeg lurer på om det fins urinprøver til salgs noe sted som skiller mellom morfin/heroin ol, buprenorfin og metadon?
De bruker slike på avgiftning (stiks med 10 tester, hvorav 3 er for morfin, buprenorfin og metadon). Har sett på apotek og finner bare tester med 6 strimler, der en er for morfin, men er usikker på om buprenorfin og metadon også slår ut som morfin? Er I LAR og trenger derfor en test som skiller mellom disse stoffene. Finnes dette, og isåfall hvor?
På forhånd takk for svar!

Kvinne, 29 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Buprenofin og metadon skal ikke slå ut som morfin på vanlige rustester. Du finner tester som du kan kjøpe på internett som inneholder mer enn de 6 vanlige, altså innkluderer metadon, buprenofin og morfin. Du kan lese mer om narkotikatesting på vår hjemmeside – Narkotikatesting og urinprøver.