jeg tok amfetamin ved et uhell (orker ikke gå inn på hvordan), ca 250mg for 11 dager siden, og jeg lurer da på om det vil gi utslag på urinprøve og hårprøve, dersom noen har sendt inn en anonym beskymringsmelding som gjør at jeg har nødt til å ta det, sannsynligvis i løpet av denne eller neste uke. dette var et engangstilfelle og jeg har aldri fått det i meg tidligere.

Kvinne, 17 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Urinprøve: nei, hårprøve: ja.

Du sier ikke noe om hvilken situasjon du befinner deg i, hvem som har sendt en melding, hvor den er sendt, hvem som vil teste deg osv.

I utgangspunktet er det bare politiet som kan kreve prøver av deg, dersom de har «skjellig grunn» til å mistenke at du har gjort noe ulovlig. Skolen har f.eks. ingen rett til å kreve prøver.

Skriv gjerne til oss igjen med mer utfyllende informasjon.