Hei, min kjereste’s far har fådd tak i stilnoct, har har da spist 7-8 tabletter og det er 10mg pr tablett, han har gådd på dette i ca 3 år nå, og jeg lurer på hvordan det er best mulig å «avruse» han dette, og hvor falig det er med en så stor dose, jeg lurer på det fordi at jeg selv har et medisinsk behandlingskurs så nyskjerrigheten er på plass, men jeg vil hjelpe han å avvennes dette. Hvilken måte er best å begynne på?

Mann, 45 år fra Nord-Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke helsepersonell, og kan derfor ikke gi råd om nedtrapping. Vi anbefaler deg å konferere med lege og/eller se på denne veiledningen. Snakk med lege om helseskader ved bruk av Stilnoct.

Les gjerne mer om benzodiazepiner og liknende stoffer på våre sider. Abstinenser fra Stilnoct varer oftest endel kortere enn abstinenser fra benzodiazepiner, de mest akutte bare opptil få dager.