Hva gjør man med en i nær familie som har tatt overdose?

Kvinne, 14 år fra Oslo


RUStelefonen svarer

Ut ifra det du skriver er vi usikre på om dette er noe som har skjedd nå, eller om denne personen har prøvd å ta en overdose tidligere. Hvis du tror noen i familien din har tatt en overdose nå må du ringe 113 eller Giftinformasjonen(22 59 13 00). De hjelper deg og forteller deg hva du skal gjøre.

Men hvis det er sånn at noen i familien din har prøvd dette tidligere, og du nå er bekymret for hvordan personen har det, kan det være lurt å snakke med noen. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen, Helsestasjon for ungdom, Mental helse(116 123) eller en voksen du stoler på. Du trenger ikke å takle dette på egenhånd.

Vi minner om at dette ikke er en akuttjeneste, og at det kan ta tid å få svar. Har det oppstått en akuttsituasjon er det bedre å ringe til legevakten, 113 eller giftinformasjonen, slik at du kan få hjelp raskt.