Hvordan kan samfunnet hjelpe en rusmisbruker til en vanlig hverdag ?

Kvinne, 16 år fra Vestfold


RUStelefonen svarer:

Det kan være forskjellige tiltak som kan hjelpe en rusmisbruker til en vanlig hverdag. Ett vanlig tiltak er å tilby folk behandling så de kan bli rusfrie. Det er mye enklere for en person å leve normalt når h*n er rusfri. I forbindelse med rusbehandling, kan det ofte tilbys utdanning, jobb eller andre tilbud som hjelper folk til en normal hverdag. Det er staten som står for ulike typer rusbehandlingen.

En annen hjelp er tiltak til folk som ikke vil eller klarer å bli rusfrie. De kan feks. få hjelp til bolig og aktiviteter å fylle dagene med. Denne typen hjelp er det kommunene som tilbyr. ​De kan tilby tiltak som:

Disse tiltakene kan du lese mer om på sidene til HelseNorge.