Fortelle barn om en av foreldrenes rusmisbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Min bror har et rusproblem. Han balanserer det såpass at han jobber og fungerer nogenlunde i samfunnet, men har en mørk side som for det meste holdes skjult. Han har to gutter på 7 og 9 år som har så å si ikke noe samvær med ham. Han sier han ønsker mer, men mora nekter ham det så lenge han ikke slutter med rus. Hans humør svinger voldsomt og dette merker barna – både fra den tiden de bodde sammen og under de få samvær de nå har. Vi som familie har konkludert med at guttene må få vite at far ruser seg, men far er ikke enig. Vi skal likevel ta denne samtalen nå, men ønsker råd for hvordan man på en så skånsom måte som mulig kan fortelle dette til såpass små barn? Ønsker ikke å «svartmale» far, men håper de får en litt annen forståelse for hvorfor de er så lite sammen med far nå og hvorfor han tidvis kan bli sinna ut av små bagateller…. Anyone?

Kvinne, 36 år fra Sør-Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Dette spørsmålet er litt på siden av vårt fagområde. Vi vil råde dere til å konferere med barneverntjenesten som har ekspertise på dette. Andre dere kan rådføre dere med, er Kompasset i Trøndelag som jobber med problematikk vedrørende barn, familierelasjoner og rus. Dere kan også be om noen samtaler på et familievernkontor for råd og veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.