Hei. Jeg hadde en manisk episode for et halvt år siden, og som følge av det fikk jeg diagnosen bipolar. Nå går jeg på lithium. Nylig fikk jeg også ADHD diagnose, og lurer på om det er problematisk å gå på adhdmedisin i tillegg. Må jeg eventuelt slutte på lithium? Det er noe jeg har vurderert uansett, fordi jeg blir så utrolig tung og trøtt av den. Jeg har ikke hatt noen hypomane eller maniske episoder utenom den ene og er ved god fysisk form. Hvordan bør jeg gå frem om jeg ønsker ADHD-medisin?

Mann, 27 år fra Sogn og Fjordane


RUStelefonen svarer:

Vi på Rustelefonen er ikke medisinsk utdannet, så det er vanskelig for oss gi deg kvalifisert svar når det gjelder bruk av medisiner. Vi anbefaler deg å ta spørsmålet om bruk av ADHD- medisin opp med fastlegen din. Hen kjenner din helsetilstand og er derfor best kvalifisert til å gi råd om din situasjon.