Hei, jeg har røykt hasj så og si hver dag i noen måneder for å dempe angsten min. Har også tatt Valium, MDMA og Xanor de siste mnd. I det siste har angsten blitt veldig ille, og jeg har begynt å ta alle rusmidler jeg kan få tak i, alt for å dempe angsten. Jeg vil ikke gå denne veien, men legen og abup nekter å gi meg sovemedisin/angstmedisin, og jeg føler jeg må ruse meg for å takle hverdagen. Hva kan jeg gjøre?

Kvinne, 16 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Vi synes du burde høre på legen og abup. Det høres veldig fornuftig ut det de sier. Snakk med dem om hvordan du har det, og be om hjelp til å slutte med rus og hjelp til å takle angst uten medisiner. Dersom du bruker cannabis og MDMA kan dette forverre angsten. Og hvis du selv skaffer deg beroligende medikamenter, kan det også i lengden før til at situasjonen din blir verre.