Angst og rusmidler

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg har røykt hasj så og si hver dag i noen måneder for å dempe angsten min. Har også tatt Valium, MDMA og Xanor de siste mnd. I det siste har angsten blitt veldig ille, og jeg har begynt å ta alle rusmidler jeg kan få tak i, alt for å dempe angsten. Jeg vil ikke gå denne veien, men legen og abup nekter å gi meg sovemedisin/angstmedisin, og jeg føler jeg må ruse meg for å takle hverdagen. Hva kan jeg gjøre?

Kvinne, 16 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Vi synes du burde høre på legen og abup. Det høres veldig fornuftig ut det de sier. Snakk med dem om hvordan du har det, og be om hjelp til å slutte med rus og hjelp til å takle angst uten medisiner. Dersom du bruker cannabis og MDMA kan dette forverre angsten. Og hvis du selv skaffer deg beroligende medikamenter, kan det også i lengden før til at situasjonen din blir verre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo

Tjenesten er stengt fredag 17. mai og hele pinsen.

 

Vi åpner igjen tirsdag 21. mai kl 11.