thc omgjort til promille

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei 🙂 Blei stoppa i av politiet 8 mai i år, de meinte at jeg hva i thc rus, kl hva nå 10:40 på morgenen, røykte min siste joint kvelden før, ca 23:00. Venta en god mnd Før jeg ringte de og lurte på svar på blod prøver, svare hva at det tippet rett åver 0.5 omgjort til promille, og at de hva send inn igjen til ny analyse, siden den tippet rett åver 0.5. Når de spurte meg om jeg anerkjente å ha kjørt i rusettilstsnd, så svarte jeg egentlig Ikkje, for jeg har Ikkje inntat thc i dag. Leste en plass at, får du Ikkje en dom innen 6mnd, så blir det foreldet, og du kan hente ditt serfikat igjen. Jeg hva på vei ut i arbeidslivet som yrkessjåfør når dette skjedde! Så jeg fikk meg jo en god smell, og venter fortsatt på et svar/dom ifra de! Hva Gjør jeg nå?

Mann, 40 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Når det gjelder THC-konsentrasjon i blod og tilsvarende alkoholpromille, benytter man samme straffenivåer som for alkohol; 0,2 eller høyere i promille, 0,5 eller høyere i promille, og 1,2 eller høyere i promille. Jo høyere nivå man befinner seg på, desto strengere straff (jf. Vegtrafikkloven § 31). Ut ifra denne tabellen fra Oslo Universitetssykehus, tilsvarer dette henholdsvis 0,004 mikromol THC per liter fullblod, 0,010 mikromol THC per liter fullblod og 0,030 mikromol THC per liter fullblod. Hva din THC-konsentrasjon ble målt til vil derfor være avgjørende for hva slags straffereaksjon du evt. vil få, uavhengig av når du røkte. En blodprøve sier noe om påvirkningsgraden på daværende tidspunkt.

Når det gjelder foreldelse, er dette dessverre utenfor vårt kompetanseområde. Vi anbefaler derfor at du forhører med en advokat/jurist omkring dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.