Kan noen fortelle meg noe positivt om øl!!!!!!!

Mann, 14 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Det er ikke så lett å gi noe enkelt svar på spørsmålet ditt, for det som er positivt kan lett bli negativt ved alkoholbruk. Vi antar at du med øl mener alkoholholdig drikk som gir promille. Øl stimulerer belønningssenteret i hjernen, så mange vil føle seg oppstemt og lettere til sinns når de begynner å drikke. Vonde følelser og tanker kan også bli dempet eller forsvinne ved inntak av alkohol. Det er for mange en positiv effekt, men kan like gjerne bli en negativ konsekvens. Noen blir fristet til å drikke for å føle seg bedre, og da er det lett å bli avhengig. Det er lite eller ingen positive helseeffekter av øl eller andre alkoholholdige drikker. Spesielt gjelder det for unge personer hvor hjernen og kroppen er under utvikling, og kan hemmes/skades av alkoholbruk. Unge mennesker blir oftere utsatt for ulykker i alkoholrus, blir også lettere avhengig, enn eldre personer.

Vi anbefaler deg å lese mer om alkoholens virkning (som mange opplever som positivt) og skader alkohol kan gi på vårt faktaark om alkohol