Hei! Jeg har en datter på 20 år som har fått utskrevet Stilnoct (30 tabeletter) og vival (20 tabeletter) fra sin fastlege. Hun har slitt en periode med søvn og angst pga et brudd med kjæresten. Jeg er litt bekymret for henne at hun skal ta alle disse samtidig. Kan dette i så tilfelle være dødelig og er mine bekymringer omkring dette reelle? Hun bor ikke hjemme, så jeg har ikke anledning til å «overvåke» henne!

Kvinne, 42 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Både Stilnoct og Vival har en dempende effekt og hvis de tas samtidig kan den dempende effekten forsterkes. Ved samtidig bruk bør derfor dosering tilpasses.

For øvrig har Stilnoct kort halveringstid, så hvis Vival tas et visst antall timer etter inntak av Stilnoct bør det ikke være noe problem. Vi vil tro at foreskrivende lege har snakket med datteren din om dette.