Jeg er under LAR, 18 mg subutex daglig, 10 om morgen 8 om kvelden… hva vil skje hvis jeg nå skyter en 2 mg?

Kvinne, 34 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Det er en del ting som kan skje dersom du bestemmer deg for å injisere Subutex fremfor å innta det oralt. Du bestemmer selv hva du skal gjøre, men du bør tenke på at injisering av rusmidler er særdeles vanedannende atferdsmessig. Spesielt hvis du skulle oppnå en viss ruseffekt vil sannsynligheten for at du gjentar sprøytebruken øke massivt. Mange opplever å miste kontroll over inntaket, og medisineringen blir mye mer tvangspreget enn ved påtenkt bruk. Du vil kunne gå fra medsinering til skadelig misbruk. Injisering av buprenorfin i store doser fører også til umiddelbart økt blodtrykk og er belastende for hjertet. Hjertebank/harehjerte er beskrevet av misbrukere. Før du eventuelt velger å injisere bør du også tenke på følgende: