Min sønn drikker alkohol hver dag etter at han begynte med Zyprexa og imovane.

Før han begytnte med disse medisinene, rørte han ikke alkohol.

Hva bør hans lege/behandler foreta seg?

Mann, 39 år fra Sør-Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Både Zyprexa og Imovane er medikamenter som ikke skal kombineres med alkohol. Du kan lese mer om dette i Felleskatalogen.  Vi vet ikke hvorfor sønnen din nå har begynt å drikke alkohol hver dag, men det er viktig at behandleren hans vet om det. Du skriver ikke så mye om situasjonen, og fordi vi vet så lite er det vanskelig å gi noen konkrete råd.

Det vi kan si er at det vil være veldig nyttig å finne ut hva han selv tenker rundt årsaken til sin alkoholbruk . Opplever han bivirkninger av medisinene som er vanskelige å takle? Hjelper ikke medisinene på den måten de skal? Er det noe annet som er vanskelig? eller drikker han av helt andre grunner? Det viktigste er å snakke med sønnen din og med behandleren om dette, slik at dere kan finne en løsning. Er det behov for rusbehandling kan han få en henvisning fra legen. Han kan også bli henvist til psykolog om han ikke går til noen fra før.

Kontakt oss gjerne for en mer inngående samtale på telefon eller chat.