Dop og pepper sammen

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg er nå 31 år og har ruset meg siden jeg var 13. De siste 3 årene har jeg røyket heroin og blandet med amfetamin. Fastlegen min er veldig bekymret, mens jeg tenker det går bra så lenge jeg ikke bruker sprøyter. Har ikke høyt blodtrykk eller hjertesykdom i familien.

Kvinne, 31 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Vi er litt usikre på hva du egentlig spør om her. Du forteller at du har ruset deg fra ung alder og i mange år, og at du de siste årene har brukt heroin og amfetamin. Vi har forståelse for at fastlegen din er bekymret. Langvarig rusbruk kan ha alvorlige konsekvenser, for både psykisk og fysisk helse. Det å injisere rusmidler gir selvsagt andre tilleggskonsekvenser, som du kan unngå ved å ikke bruke sprøyter. Det er likevel ikke problemfritt å bruke rusmidler. Det er vanskelig for oss å si noe om «det går bra», da vi har for lite informasjon om deg og rusbruken din. Vi anbefaler deg å snakke med fastlegen, slik at dere sammen kan finne ut av om dette er noe du bør/vil ta tak i.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.