Hei.
Har fått et bomskudd den var veldig stor, men tatt veldig lang tid før den har fått roet seg ned tror jeg. Tror den er mindre blitt, men snakket med ei som jobber på feltpleien å hun kjente på den å sa om det ikke blir veldig rødt, veldig vondt, la armen armen hvile litt ordna det seg trodde hun om ikke skulle jeg komme igjen. Bare lurte på om det er ikke rødt men litt mørkt der nå, ser ut som den har roet seg ned, men gjør litt vondt å ligge på den, når jeg holder den i ro er det ikke like vondt, tror du dette går over av seg selv med tiden? Har fått sånn før fordi jeg har veldig vanskelig årer, veldig små og rullerer, det tok mange ukene før det gikk over av seg selv, men kan jeg masete det for å få litt fortgang? Mvh NN (Anonymisert av red.)

Kvinne, 30 år fra Hedmark


RUStelefonen svarer:

Bomskudd blir ofte vondt i etterkant, og fargen kan bli mørkere (eller forandre seg på andre måter). Så lenge det blir mindre vondt og mindre ømt, er det på bedringens vei. Vi vil ikke råde deg til å massere det, men la det være i ro og få mest mulig hvile.

Hvis du er i tvil, ta kontakt med feltpleien igjen.