i januar tok jeg en overdose på omtrent 75 tabletter:
33 sovepiller
12 antidepressiver
8 paracet
9 ibux
8 ibuprofen
5 næringstilskudd
Hvorfor døde jeg ikke av overdosen?

Kvinne, 17 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Ikke alle overdoser er dødelige. Flere av stoffene du nevner er f.eks. ikke kjent for å kunne gi livstruende skader, selv ved større inntak. Flere av dem kan riktignok skade deg på andre måter, f.eks. i form av belastningsskader på indre organer. I tillegg varierer det mye hvor store doser hver enkelt person tåler.

Uansett er det godt å høre at du ikke døde av dette, og vi håper at du er på et bedre sted i dag enn hva du var i januar. Dersom du likevel føler at du har det vanskelig, er det viktig at du snakker med noen som kan hjelpe deg. Hvis du gjør dette allerede, men ikke føler at det hjelper så mye, bør du finne noen andre/flere du kan snakke med. Eksempler på hjelpetilbud er en psykolog, eller Mental Helses døgnåpne hjelpetelefon. Du kan også snakke med venner/familie, helsesøster på skolen, eller en helsestasjon for ungdom. Se også denne oversikten over gode hjelpetilbud.