Jeg er en rusmissbruker som har hvert rus fri i 9 å. Har brukt subutex fra januar 2009 men byttet i august i fjor til metadon og gikk av det i går. Har ikke hatt side missbruk har levert prøve hver mandag i 9 å og har bare hvert rein. Men nå er det slutt med det for jeg vil gjøre det alene, har heldigvis familie og en venn. Men jeg sliter mye med smerter i rygg (prolaps) Lurte på hvor lenge jeg må vente før jeg bruker Tramadol. Har brukt 10 milligram metadon i 5dager. Sluttet i går. Takk

Mann, 45 år fra Oppland


RUStelefonen svarer:

Gratulerer med å ha vært rusfri i 9 år og med valget du har tatt om å gå av metadon! Vi har dessverre ikke anledning til å gi deg et konkret svar på spørsmålet ditt, ettersom vi ikke er helsepersonell. Dette er noe du må ta med legen som skriver ut medisinene, som for øvrig også kjenner din historikk og generelle allmenntilstand bedre enn hva vi gjør. Vi ønsker deg lykke til! (Spørsmålet er anonymisert. Red. anm.)