Kan man likevel dra til USA som turist selv om man har blitt tatt i å røyke hasj? Med Visa Waiver programmet

Mann, 16 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Norske statsborgere som skal reise til USA (mindre enn 90 dager) trenger i utgangspunktet ikke visum. Dette skyldes at norske statsborgere faller inn under det såkalte Visa Waiver programmet, som gjør at det er tilstrekkelig at man fyller ut ESTA-registreringsskjemaet og betaler registreringsavgiften. Man må også ha et maskinlesbart pass. Hvis man har blitt siktet eller dømt for et kriminelt forhold i et hvilket som helst land, kan man imidlertid bli nødt til å søke om visum for innreise til USA. Har man blitt arrestert eller dømt for noe forhold knyttet til narkotika faller man utenfor Visa Waiver programmet.

Det betyr ikke at du ikke får lov å reise til USA, men kan bety at du blir nødt til å søke visum hvor de vil vurdere saken din. Vi anbefaler at du kontakter den amerikanske ambassaden i Oslo hvis du er i tvil om du må søke visum.