Forskjell på metamina og attentin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hva er forskjell på metamina og attentin?

Kvinne, 38 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Både Metamina og Attentin inneholder samme virkestoff; deksamfetamin. Men disse har likevel forskjell navn ettersom de lages av ulike produsenter, og per dags dato er det kun Attentin som er godkjent og registrert som et legemiddel i Norge, mens en lege må søke godkjenningsfritak for å skrive ut Metamina. Dette handler neppe om medisinenes egenskaper i seg selv, men snarere om hvilken produsent som har «fått fotfeste» i Norge. Utover dette er det noen forskjeller i tilsetningsstoffene mellom disse to, som vil påvirke f.eks. hvordan tablettene smaker, hvordan de tas opp i systemet og lignende, men det primære virkestoffet er altså identisk for disse to.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.