Hei. Jeg satte først en sprøyte med amfetamin, og jeg bommet med noen milliliter vann. Det ble noe hovent, nesten ikke synlig, lite merkbart. Det samme skjedde på akkurat samme plass, 11 timer senere. Denne gangen koagulerte blodet i pumpa(etter blodsvar) delvis. Noe av det ble presset inn, og noen milliliter kom utenfor vena. Det er såvidt litt hovent, men ikke noen kul, mer langstrakt langs muskelen. Injiserte i knekken på arma ved albuen, og området og muskelen er stiv når jeg bøyer på albuen. Er såvidt om man leter, noe rødt, men som i små tette prikker, ligner nesten ett utslett. Bør jeg kontakte lege/legevakt?

Mann, 22 år fra Aust-Agder


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke medisinsk personale, og vet lite om til din helsetilstand. Derfor kan vi ikke gi deg sikre råd i denne situasjonen. Det er ikke uvanlig at bomskudd gir infeksjoner som utvikler seg til abscesser som følge av bomskudd. Noen ganger kan det være alvorlig. Er du bekymret synes vi absolutt du bør ta kontakt med lege/legevakt. Ringer du 116 117 kommer du til nærmeste legevakt, og kan jo starte med å spørre dem.