Alkoholavhengighet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, har drukket øl i ca 1/2 til 1 år, men nå har jeg gått i rundt 2-3 måneder uten å drikke og med ørrhet/ svimmel i hodet syn, små kvalme, sliter litt med å sove, har små «blackouts» mens jeg skal prøve å sovne. Er ikke sikker på om dette er fra alkohol eller noe annet.

Mann, 33 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Du sier ikke noe om drikkemønsteret i perioden hvor du har drukket alkohol. Har du hatt et høyt forbruk over dette tidsrommet kan disse symptomene være abstinenssymptomer. De akutte abstinenssymptomene skal normalt være over etter 1-3 uker, mens mildere symptomer kan vare lengre. De symptomene du beskriver kan imidlertid også ha veldig mange andre årsaker. Hvis du ikke har merket noen bedring i formen vil vi derfor anbefale deg å kontakte lege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.