Min mor brukte store doser (5-6 g vanlig dose) Sobril over mange (30?) år. Etterhvert virket det som om kroppen ikke tålte dette lengre, og hun var flere måneder på en rusklinikk for å trappe ned og slutte med Sobril. Nå etter et par år har hun på ny fått utskrevet Sobril i små doser. Etter det har hun ikke vært bra. Hun får svettebyger og er våt og klam over hele kroppen, samtidig som hun føles kald å ta på, og også selv føler at hun fryser. Jeg mener dette kan være pga at hun har startet opp med Sobril igjen, men det tror ikke hun selv. Er det jeg som overreagerer når jeg synes det er håpløst at hun har begynt på Sobril igjen? Hun har en 40-50 års historie med blandingsmisbruk bak seg. Alkohol/Sobril/paralginforte, men er nå ute av det – bortsett fra Sobrilen da.

Kvinne, 50 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Siden moren din nå ikke har det bra, er det uansett viktig at hun finner ut hva det er som er årsaken. Det er mulig at det er Sobrilen som som gjør dette, men det kan vi ikke si sikkert. Vi vil anbefale henne å kontakte legen hennes og fortelle hvordan hun har det. Hvis hun ikke vil gjøre det kan du sende legen hennes en bekymringsmelding hvor du forklarer situasjonen.