hvor mye er en stor dose mdma? å hvor ofte bør man ta det for og «oppretholde» rusen?

Mann, 30 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

En vanlig brukerdose dose MDMA er på 50 – 150 mg, så mer enn dette vil være en stor dose.  Dette er uavhengig av om MDMA kommer fra ecstasypiller eller krystaller / pulver.

Det er flere faktorer som påvirker hvordan du opplever MDMA rusen. Effekten avhenger av hva som er i tabletten/pulveret( noe du i prinsippet aldri vet med mindre du produserer selv eller har et testkit), hvor sterk den er, hvilken sinnsstemning du er i, hva slags omgivelser du befinner deg i og hvilke forventninger du har. Virkningen av det samme stoffet kan variere fra person til person, og fra én rusepisode til en annen. Rusen varer som regel 4-8 timer.

I tillegg gjør MDMA at hjernen skiller ut store mengden serotonin, samt noe dopamin og noradrenalin. Å ta en ny dose MDMA med en gang rusen er borte vil derfor ikke nødvendigvis gi deg samme rusopplevelse. Det er fordi man da har «brukt opp» lageret av disse stoffene, og kroppen trenger tid for å gjenopprette sin balanse av signalstoffer. Det blir altså vanskelig å «opprettholde» rusen etterhvert som du bruker opp signalstoffene og kroppen blir mer og mer sliten.

Du kan lese mer om virkninger og bivirkninger av MDMA på våre sider.