Heisann,
Jeg er eldste datter av min far som har et stort problem med alkohol. Vi har hatt det meget tøft pga dette. Han dro til Polen og giftet seg med en derfra for noen år siden. Problemene har fortsatt og i perioder blir vi nedringt . Nå har han rotet det helt til i Polen og konen vil skilles, han slipper ikke inn hos henne. I går bestilte hun en flybillett til Bergen og han ankommer i morgen. Han forventer at min søster og jeg skal ta ham i mot med åpne armer. Men det kan vi ikke av div alvorlige grunner. Så mitt spørsmål er rett og slett, finnes det noe sted her i Bergen som kan gi han tak over hodet noen dager ? Han er norsk statsborger og mottar trygd fra Nav. Håper dere kan hjelpe oss med noen ideer, vi er helt knust og helt tom for ideer.
Mvh beskymret/redd datter

Kvinne, 43 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Hvis faren din ikke har noe sted å bo kan han kontakte NAV i Bergen. NAV skal hjelpe ham med å finne et midlertidig botilbud så lenge han ikke har noe sted å sove og oppholde seg de neste døgn. NAV skal også veilede og hjelpe ham å finne et mer permanent sted å bo. Trenger han hjelp for alkoholproblemene sine kan han kontakte ruskonsulent på Nav eller lege som kan henvise han videre for rusbehandling.