Dette har dere besvart tidligere tror jeg, men fikk en 404 når jeg trykte på linken. Men spørsmålet er; Hvor lang er holdbarhetstiden på urinprøven ifm rusanalyse/test? For alle urinprøver generelt vet jeg det er en tommelfingerregel på 2 timer pga bakteriekulturen. Men i kjøleskap og for kun rusanalyse, når er «utløpsdatoen» da? Vil lab’en se at den er gammel? Evt, kan Urin fryses ned og tines igjen og allikevel benyttes i rusanalyser? spør for helsereform.no

Mann, 42 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Her er det en del sprikende informasjon. Såvidt vi har forstått, kan urin oppbevares i frossen tilstand i ca en uke (når det gjelder vanlig screening for rusmidler).  Det kommer nok litt an på hva slags analyse som skal gjøres. Du kan ev. ta kontakt med laboratoriet på Ullevål eller Rikshospitalet.