Jeg tar ukentlige urinprøver på Furst pga førerkortet, vanlig ruspanel og tilfeldige spesifikke prøver. Jeg har nylig brukt lyrica (pregabalin) som jeg fikk utskrevet for lenge siden, og plutselig er det blitt et B-preparat.

Vil dette synes på urinprøver jeg tar på Furst? Har hørt de tester for lyrica i Trondheim. Please svar meg da jeg ikke vil miste lappen. har allerede tatt flere urinprøver da jeg hadde brukt pregabalin. Det tar litt tid før svar på prøvene kommer.

Mann, 33 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det stemmer at St. Olavs hospital (Trondheim) tester for pregabalin i sin basispakke, men så vidt vi er kjent med, vil ikke dette inngå i Fürst sitt standard ruspanel. Dersom de har tatt en spesifikk prøve vil det imidlertid slå ut.

Vi vet ikke hva slags avtale du har i forhold til urinprøver og førerkort, men siden du har fått Lyrica på resept skal det i utgangspunktet ikke føre til noen sanksjoner.