Blande forskjellige typer medisiner

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har et spørsmål angående hvor stor dose av hver enkelt medisin som er farlig, spesielt om man tar de sammen.
Jeg en pakke med sobril 15 mg, en pakke med 22 imovane (5 mg), og en pakke med stilnoct 5 mg, 25 stk. Hva vil skje om jeg foreksempel blander 4 sobril, 10 imovane og 10 stk stilnoct?

Kvinne, 24 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Dette er ikke noen god blanding. Du vil bli svært påvirket og sannsynligvis veldig sløv og trøtt. I verste fall kan du få en paradoksalreaksjon der beroligende piller i store doser virker motsatt av det de skal – du kan bli utagerende og utvise farlig adferd. Det skal ganske store mengder av de pillene du nevner for å dø, men blanding øker risikoen. Kombinasjonen og mengden du nevner, vil sannsynligvis først og fremst være svært ubehagelig og potensielt gi deg skader enten som følge av respirasjonsdepresjon eller som følge av at du får black out i lang tid og skader deg selv.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.